Persoonlijkheidsontwikkeling voor het bedrijfsleven.

Een krachtig en succesvol bedrijf , is die onderneming die zowel financieel als emotioneel gezond en in balans is. Blijven ontwikkelen is een voorwaarde, want ‘stilstand is achteruitgang’. Het gaat niet alleen om de kennis binnen het bedrijf, maar in deze tijd gaat het meer en meer over omgang met elkaar binnen de onderneming. Groei van de onderneming en bewustwording de persoonlijkheid van de mensen binnen deze onderneming gaan hand in hand met elkaar.

Het is voor een bedrijf belangrijk om mensen in dienst te hebben die prettig en flexibel zijn om mee te werken. Prettig in omgang, motivatie, werkhouding, omgaan met zichzelf en met collega’s. Maar ook mensen die met een open en nieuwsgierige blik een volgende stap in zijn of haar eigen ontwikkeling willen maken. Persoonlijkheidsontwikkeling is voor alle lagen binnen de organisatie van belang, van CEO’s, managers tot teams.

Omgaan met elkaar binnen de organisatie.

In relatie zijn met elkaar! Binnen jouw bedrijf is dit een dagelijks terugkerend iets. Daarom is het belangrijk dat de relatie tussen collega’s, binnen teams veilig en goed is. Hoe de mensen binnen je organisatie zich manifesteren in werkrelaties bepaalt voor een groot deel het succes en de effectiviteit van het bedrijf. Want als de onderlinge relaties niet lopen zoals ze moeten, ligt dat doorgaans niet aan de visie van het bedrijf of de producten, de apparatuur of de omgeving. Daar wordt voldoende aandacht en geld aan besteed.

Waar het stagneert in het werk, komt meestal door het karakter van mensen en de diversiteit daarvan. Er gaan miljoenen verloren omdat mensen elkaar op de werkvloer tegenwerken, elkaar niet mogen, gebrek aan respect voor de ander, elkaar negeren of pesten, niet communiseren, zich afsluiten of juist heel dominant zijn. Dit gebeurt op alle lagen binnen de organisatie, van de hoogste functies tot aan de mensen op de werkvloer.

Als bedrijf kun jij onderscheidend zijn!

Open zijn over botsende karakters van mensen is iets wat voor veel bedrijven en mensen onwennig en eng, omdat het zo confronterend is. Maar juist door te werken aan de persoonlijkheidsontwikkeling komt ten goede van het bedrijf en de medewerker.

Coaching en trainingen.

De trajecten staan altijd in het teken van de volgende stap in ontwikkeling van bedrijf en mens. Bij de coaching en trainingen wordt gebruik gemaakt van het model “there is no one like you’.