De unieke cocktail van jouw loopbaan en ontwikkeling

Coaching is voor mij mensen vertrouwen geven, verbinden en in beweging brengen. Maar ook mensen inspireren en bewust laten worden in hun sterke kanten en talenten. Mensen laten zien waar hun uitdagingen en ontwikkelingsmogelijkheden liggen.

Ik geloof dat iedereen talenten heeft. Alleen niet iedereen is zich hiervan bewust. Op het moment dat je je bewust bent van je talenten en er voor durft te gaan staan, kom je optimaal tot je recht. Het is niet altijd gemakkelijke om hierin de juiste balans te vinden.

Talent is like electricity.

We don’t understand electricity. We use it!

In de hectiek van de dag kan het er wel eens bij inschieten om rustig naar jezelf te kijken. Even te reflecteren, en kijken of alle ingrediënten die je nodig hebt voor jouw loopbaan nog wel kloppend zijn, helder zijn en jou de juiste balans geven.

De vier ingrediënten voor meer werkplezier

Tijdens de coaching besteden we aandacht aan de 4 belangrijke ingrediënten voor meer werkplezier! Zodat jij ontdekt wat jouw talenten en drijfveren zijn, deze met zelfvertrouwen en mildheid naar jezelf toe kunt inzetten in jouw loopbaan.

Durf jij het aan om te ontdekken wat jou daadwerkelijke motiveert en echt bij je past?

Als je wilt weten hoe het staat met jouw Werkplezier, doe dan de Werkplezier APK check!

APK CHECK

Ingrediënt 1 – Zelfinzicht

Ingrediënt 2 – Talent

>   Wie ben ik?

>   Wat kan ik?

>   Wat wil ik?

>   Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten?

>   Wat zijn mijn drijfveren, kernwaarden en interesses?

>   Hoe ga ik meer werkplezier ervaren?

Wil jij zelf de regie nemen over je loopbaan, dan zul je je op je plek voelen bij Colette Cosijn Coaching. Tijdens de coaching ligt de focus op het vergroten van jouw inzicht. Het helder maken van jouw uitdagingen en ontwikkelingsmogelijkheden. Als coach geef ik je niet de oplossing, maar ik spoor je aan om deze ontdekkingstocht zelf te maken. Dit doe ik door het stellen van de juiste vragen, door goed te luisteren en het geven van inzichten en opdrachten.

Hiermee wordt jouw inzicht in je gedrag, talenten en uitdagingen vergroot. Dit proces, jouw proces waarmee je jouw zelfbewustzijn bevorderd, is voor mij de kern van het coachen. Vanuit dit inzicht kun jij verbindingen maken en kom je in beweging.

Mijn werkwijze vraagt een zelfreflecterend vermogen en jouw bereidheid om met alle kanten van jezelf de confrontatie aan te gaan. Dit vraagt lef, inspanning en durf om stil te staan bij het heden, terug te blikken op het verleden en vooruit te kijken naar de toekomst.

Werken vanuit je passie, talenten, waarden en drijfveren voelt niet langer aan als werken, maar doen wat je leuk vindt en goed in bent. Het kennen en inzetten van je talenten is dus een belangrijke voorwaarde voor het ervaren van werkplezier en je energiek voelen.

Tijdens de coaching krijg je inzicht in je inspiratiebronnen, interesses, passie en talenten. Je (her)ontdekt jouw sterke kanten en weet hoe je deze in je werk kunt toepassen.

Wanneer je in je werk jouw talenten en kwaliteiten beter kunt toepassen, haal je het beste in jezelf naar boven en krijg je zoveel meer plezier in je werk, dat werken niet meer voelt als werken!

Ingrediënt 3 – Zelfvertrouwen

Ingrediënt 1 – Flow

>   Hoe kan ik zelfvertrouwen ontwikkelen zodat ik meer mezelf ben?

>   Hoe kan ik meer ontspannen en genieten in mijn werk?

>   Hoe kan ik lef ontwikkelen en me meer zelfverzekerd voelen in mijn werk?

>   Hoe vind ik de juiste balans tussen werk en privé?

>  Hoe ervaar ik minder stress?

>  Hoe kan ik meer uitdaging krijgen in mijn werk en deze behouden?

Een van de grootste belemmeringen om echt gelukkig te zijn in je werk heeft te maken met je mindset. Je mindset is een gedachtenpatroon die bepaalt hoe je naar jezelf kijkt, hoe je kijkt hoe je diep vanbinnen echt bent.

Tijdens de coaching nodig ik je uit om te je te verdiepen in jouw persoonlijke levensloop en hoe het je heeft gevormd tot de persoon die je nu bent. Je krijgt inzicht in jouw beperkende en belemmerende patronen en hoe je deze kunt ombuigen in voor jouw werkende patronen. Als je op de weg naar jouw doel af en toe blokkeert is dat niet erg, want in het coachtraject leer je het te overwinnen.

Flow is een bijzonder gevoel wanneer je compleet opgaat in je activiteit, waarbij je niet bewust bent van je omgeving en de tijd. Flow hangt af van de relatie tussen jouw talenten en de uitdaging. Uitersten zijn of angst-stress (teveel uitdaging) of juist routine- verveling (te weinig uitdaging).

Tijdens de coaching gaan we op zoek naar jouw flow. De juiste balans tussen het inzetten van jouw talenten en de mate waarin je wordt uitgedaagd. Je gaat aan de slag met vragen zoals: Waar krijg ik energie van? Wat doe ik graag? Waar ben ik goed in? Wat doet er echt toe voor mij? En hoe kan ik dit nog beter integreren in mijn werk?

Meer flow zorgt voor meer plezier, meer energie en vitaliteit en meer successen in je werk!

En Nu?

Heb jij de baan die echt bij je past, doe jij het werk wat je echt wilt? Heb je vaak het gevoel “volledig leeg te lopen” op je werk? Heb je veel meer in je dan dat je nu laat zien of kunt laten zien? Ik help je graag met individuele loopbaancoaching, een traject wat ongeveer 3 tot 5 maanden investering van je vraagt. Ook kun je bij mij terecht voor Online Boost Je Zelfvertrouwen en verschillende workshops. Neem gerust contact op voor meer informatie.