Werkplezier

Werkplezier! Neem zelf de regie!

Wil jij een baan waar je met plezier naartoe gaat? Twijfel jij over een andere baan in dezelfde functie? Of zoek jij naar die baan waar je je talenten en kwaliteiten optimaal kunt gebruiken en waar deze ook worden gezien? Heb je geen idee welke mogelijkheden er voor jou zijn? Lees dan verder voor tips om meer werkplezier te creëren!

Wanneer je niet goed weet wat je wilt en/ of waar je goed in bent, dan kost het vinden van een baan waar je écht blij en gelukkig van wordt, tijd en energie. Ga niet in het wilde weg solliciteren, maar begin eerst met het kijken naar jezelf. Een baan vinden die écht bij je past, doe je niet eventjes tussendoor, maar vraagt focus en strategie.

In drie stappen naar meer werkplezier!

Wil jij een grotere  kans maken op een fijne bestaande of nieuwe baan, werkplezier ervaren en energie krijgen van je werk? Dan is focus heel belangrijk. Focus aanbrengen doe je door te beginnen bij de basis. Jezelf!

1.     Stel jezelf vragen!

Dit zijn vragen om erachter te komen wie je bent en wat je nu echt wilt. Denk hierbij aan jouw talenten, sterke kanten, interesses, drijfveren, waarden enzovoort.

2.     Prioriteer!

Schrijf 3 tot 7 van je talenten , sterke kanten, interesses, drijfveren, waarden enzovoort op. Gebruik voor ieder onderdeel een andere kleur (bv. Post-it).

3.     Combineer!

Pak steeds 2 van ieder stapeltje en ga brainstormen hoe deze ingrediënten jouw mix kunnen zijn voor jouw ideale baan waar werkplezier centraal staat. Daag jezelf uit om in mogelijkheden te denken. Kom je er niet alleen uit, vraag dan een vriend of vriendin om samen met jou te brainstormen.

Wanneer je nu gaat solliciteren op vacatures met deze focus, dan volgt er een baan waar je het beste op je plek bent, én waar jij de meeste waarde kunt toevoegen. Dit zal zorgen dat je werkplezier ervaart en doet waar je goed in bent.

Eerst zaaien, dan oogsten!

Door de stappen die je hebt doorlopen en op onderzoek naar jezelf bent uitgegaan, is er iets belangrijks gebeurd: je hebt inzicht gekregen in jezelf en je bent aan het zaaien. Vervolgens ga je netwerkgesprekken voeren, zodat anderen weten dat je in de markt bent. Daarmee groeit je kans dat je via via een aan die baan komt die hij je past!

Dus ….. Focus. Niet op de beschikbare vacatures, maar op jezelf! Neem zelf de regie!

Over mij!

Ik begeleid mensen naar meer werkgeluk waarbij je balans ervaart tussen werk en privé, omdat je weet wat jou raakt en drijft om de dingen te doen die je het allerliefste doet. Je voelt je zelfverzekerd en straalt zelfvertrouwen uit. Met als resultaat dat je weet aan welke knoppen je kunt draaien om werk te vinden dat écht bij je past!

Wil je meer weten, doe dan de “Werkplezier APK Check” of neem dan contact met mij op.