VOLLE MAAN EN EMOTIES – vijf Mindset tips hoe je met volle maan je emoties onder controle houdt!

Volle maan is iets fascinerends. Dat is absoluut niets nieuws, al eeuwen worden wij als mens hierdoor geïntrigeerd. Steeds vaker merk ik zelf dat de maan invloed heeft op mijn emoties en slaapritme. Vanochtend werd ik om half 5 wakker en de slaap wilde absoluut niet meer komen.

Opstaan, de buitenlucht in en genieten van de opkomende zon en de koelte. De energie door mijn lijf voelen stromen. Nu ik weet en begrijp waarom er nachten zijn dat ik slecht slaap en vol energie zit, gebruik ik deze in mijn voordeel en zie het als een krachtig instrument.

Heb jij het gevoel dat je geen controle meer hebt over je emoties bij volle maan, kan heb ik goed nieuws voor je. Door een aantal eenvoudige Mindset tips kun je hierover controle krijgen.

# PAS JE MANIER VAN DENKEN AAN

De energie is bij volle maan vele malen intenser. Hierdoor is de kans groter dat je gevoelens in de war dreigen te raken of je denkt juist dat je helemaal geen gevoelens meer hebt. Als mens hebben wij bijzondere talenten in het onderdrukken van emoties, omdat dit ons zo goed is aangeleerd. Maar het licht van de volle maan doet iets met onze emoties en met ons energieveld. Zeker bij mensen die hyper gevoelig zijn. Bij hen kan volle maan het gevoel geven dat ze in een achtbaan terecht zijn gekomen.

Merk je dat je overweldigd wordt door de intensiteit van de volle maan, onderzoek dan wat anders is dan normaal en herken je gevoelens. Een gemakkelijke manier om dit te onderzoeken is door bij te houden hoe je je voelt bij elke maanstand.

# WORD JE BEWUST VAN DE HELE MAANCYCLUS

De maancyclus duurt ongeveer een maand. Dit jaar hebben we in totaal dertien keer volle maan. Gedurende de maancyclus gaat de maan door verschillende maanfasen. Begin met het bijhouden van alleen de twee grote maanfasen: de volle maan en de nieuwe maan. Bij een volle maan vangt de maan het licht op van de zon. Een nieuwe maan ziet er voor ons donkerder uit omdat de maan fysiek tussen de aarde en de zon staat.

Volle maan 27 juli 2018 | Nieuwe maan 11 augustus 2018 | Volle maan 26 augustus 2018 etc. Wil je alle maanstanden weten van 2018 en 2019, klik dan hier

# SCHRIJF BIJ ELKE MAANFASE OP HOE JE JE VOELT

Om de impact te begrijpen die volle maan op de emoties kan hebben, is het handig om te herkennen hoe jij je voelt rondom een volle maan. Schrijf in een notitieboek op hoe je je voelt bij een volle maan in vergelijking met een nieuwe maan. Om te weten wanneer volle en nieuwe maan zijn, klik dan hier. Door het inzichtelijk maken voor jezelf, begrijp je hoe je je voelt bij elke volle maan. En op den duur ben je zelfs in staat om te voorspellen hoe je je bij de volgende volle maan zult voelen. Je herkent dan hoe de volle maan op jouw emoties reflecteert en hoe je hier slim op in kunt spelen.

#HERKENNEN IS BEGRIJPEN

Elke maand is er een volle maan en dat is iets waar je absoluut geen controle over hebt. Maar op het moment dat je begrijpt hoe je je voelt, dan kun je je eigen gevoelens voorspellen. Hierdoor reageer je de volgende keer minder heftig op de intensiteit van de volle maan. Door je gevoelens bij elke maanfase bij te houden kun je leren hoe je eigen ritme werkt. Zo ontdekte ik, dat bij volle maan ik zomaar een nacht wakker kan blijven en mijn creatieve brein zeer actief is.

Door de fases van de maan te volgen kom je er achter hoe je je voelt bij iedere fase, en dit is voor iedereen verschillend.

# DOOR TE BEGRIJPEN KUN JE PLANNEN

Op het moment dat je inzicht hebt gekregen over je gevoelens en persoonlijke ritmes bij de maandstanden, dan kun je zowel privé en zakelijk hier rekening mee houden en in je voordeel gebruiken.