Je leven in puin! Stop met de woede en kom in actie!

Je leven in puin! Stop met de woede en kom in actie!

Je leven ligt volledig in puin, Het voelt alsof alle zekerheid onder je voeten vandaan is getrokken. In woede heb je je ex-partner denkbeeldig al meerdere malen door de muren heen gegooid. Zo boos ben je, woedend om wat jou is aangedaan. Zo gaat het gelukkig niet altijd.

Als je denkt dat al deze boosheid jou wat gaat opleveren, dan moet ik je teleurstellen. De afgelopen jaren heb ik met heel veel mannen en vrouwen in scheiding gesproken, en ben dankbaar dat zij hun verhalen, maar ook hun pijn hebben willen en kunnen delen. Niet omdat het nu zo leuk is om die pijn te horen en te zien bij anderen, maar om met de ervaring van anderen en mijn expertise jou te kunnen helpen.

Om te begrijpen wat intense boosheid met je kan doen in een scheiding, vertel ik je wat meer over deze emotie. Belangrijk is het om de boosheid onder controle te krijgen. Doe je dat niet, dan blijf je hangen in het leven waar je op dat moment in zit, en de kans dat een echtscheiding een vechtscheiding wordt neemt met 80% toe. Een vechtscheiding kent alleen maar verliezers.

Hoe groot je boosheid ook is, werk aan deze boosheid, verwerk deze voor jezelf, maar nog belangrijker voor je kinderen. Boosheid geeft veel negatieve emoties en kinderen voelen dat haarscherp aan.

Hoe groot je woede ook is, laat deze woede niet je leven overnemen!

Woede komt in verschillende gradaties voor, denk hierbij aan irritatie, boosheid, verontwaardiging en nijdigheid. Met deze woorden onderscheiden we vooral hoe heftig de emotie is.

Boosheid kan enorm veel oorzaken hebben. In geval van een scheiding is woede een reactie op de situatie die ons leven volledig op zijn kop zet. Deze woede kan zich op heel veel manieren uiten. Deze kan passief of agressief zijn.

Passieve woede is vooral naar jezelf gericht. Het kan zijn dat je deze emotie negeert, maar ook dat je jezelf de schuld geeft van wat jou is overkomen. Deze passieve emotie is gericht op zelfvernietiging. Daar tegenover staat de agressieve woede. Deze is gericht op de ander. De situatie waar je je in bevindt is niet jou schuld, maar voor de volle 100% de schuld van de ander. Dit kan tot uiting komen door wraak te nemen, te schreeuwen, maar ook door fysieke agressie.

Woede kan jarenlang onderhuids woekeren en tot ontploffing komen op het moment dat de emmer definitief overloopt. Deze emotie kan in een scheiding dan ook volledig exploderen als één van de partners volledig door het lint gaat. Wanneer je in een scheiding niet je woede kunt stoppen kan de scheiding volledig escaleren. Met alle gevolgen van dien.

Bianca’s woede was zo groot dat de enige weg voor haar, de weg van vernietiging was

Bianca is een vrouw van 45 jaar, Jeroen is 48 jaar en samen hebben zij twee kinderen. Na 4 jaar juridisch gevecht zijn ze eindelijk gescheiden. Zes jaar geleden zag het leven van Bianca en Jeroen er anders uit. Ze hadden samen een goedlopende fysiotherapie praktijk, die ze samen na hun studie hadden gekocht en hadden opgebouwd. De kinderen gingen goed op school en zaten op het moment van scheiding in het één na laatste jaar van de middelbare school.

Van de ene op de andere dag vertelde Bianca aan Jeroen, dat het klaar was met het huwelijk. Het ging zo niet langer. Jeroen was in shock, maar wilde voor de kinderen alles goed regelen. Bianca dacht daar echter heel anders over. Zij was van mening dat alles wat ze samen hadden van haar was. Bianca vond dat zij had geleden onder het huwelijk met Jeroen. Ze was woedend op hem om wat haar allemaal was aangedaan.

Mediation heeft slechts één sessie stand gehouden en al heel snel had Bianca een advocaat. Jeroen wist niet wat hij moest doen. Hij was volledig van slag, begreep hier helemaal niets van. De scheiding was voor hem uit het niets gekomen. Al snel kwam Jeroen tot de ontdekking dat hij ook een advocaat nodig had.

Vechtscheiding – alléén verliezers

Bianca is gedurende het hele scheidingsproces uit geweest op volledige vernietiging van haar ex-man. Dit ging zelfs zo ver, dat de fysiotherapie praktijk failliet is gegaan en er helemaal niets meer over is van wat ze ooit samen hadden opgebouwd. De praktijk bestaat niet meer. Door betalingsachterstanden is de woning geveild en de rekeningen van de advocaten en de rechtbank waren enorm. Bianca wilde met deze vechtscheiding Jeroen volledig kapot maken, maar ze is daar niet in geslaagd.

Jeroen is een sterke man die alles doet wat in zijn vermogen ligt om er te zijn voor de kinderen. Het lijkt onmogelijk dat Jeroen en Bianca ooit nog samen bij een belangrijke gebeurtenis van hun kinderen zullen zijn. Daarvoor is er teveel gebeurd.

Doorbreek je emotionele blokkades en kies voor respectvol ouderschap!

Woede kan meer kapot maken dan je lief is. Deze emotie kan zo intens zijn, dat deze je hele leven kan overnemen, zelfs kan verwoesten. Je kunt hier zelfs volledig emotioneel door geblokkeerd worden en blijven. Blijf niet hangen in wat er niet meer is, maar neem de regie terug over je leven. Doorbreek jouw Emotionele Blokkades.

Scheiden is één van de meest pijnlijke momenten in je leven. Blijf je hangen in pijn, woede of frustratie, dan gaat dat ten koste van je levensgeluk. Maar nog belangrijker nog ten koste van het levensgeluk van je kinderen.

Als de stap is gezet om te gaan scheiden, is het jou taak dit met respect te doen naar elkaar toe. Met respect scheiden is goed voor alle partijen, maar zeker ook voor de kinderen, die er niet voor hebben gekozen dat hun ouders uit elkaar gaan. Neem actie en blijf niet hangen in boosheid, verdriet en andere shit.

Wat ik hoop dat je uit dit artikel haalt is, dat het hebben van boosheid absoluut heel normaal is. Maar laat die boosheid niet je volledige leven overnemen zodat je destructief gaat worden. Neem zelf de regie terug over je leven.

Overweeg je om te scheiden, lig je in scheiding of ben je net gescheiden en je wilt Grip krijgen op je Scheiding en daardoor ook Grip krijgen op je Leven, kies er dan voor om je Emotionele Blokkades te doorbreken. De keuze die je vandaag maakt, kan bepalen hoe jou toekomst eruit gaat zien.

Heb je na het lezen van deze blog vragen die je mij wilt stellen, of wil je een uur geheel vrijblijvend met mij sparren, stuur me dan gerust een email (info@colettecosijn.nl) of bel me op telefoonnummer 0627022736. Je kunt natuurlijk ook via bovenstaande button een bericht op de contactpagina achterlaten.