Reflecteren is een uitdaging

Reflecteren en inzichten

Afgelopen week had ik een interessant gesprek met Karen van Haperen, mijn zakelijke partner bij “samen is veel leuker” over de rode draad in mijn leven. Reflecteren geeft mooie inzichten en laat zien of er balans is in je leven. Jaren geleden was alle balans in mijn leven verdwenen. Na een zwaar ongeluk merkte ik dat ik hoe moe ik was en hoe weinig tijd ik voor mezelf had genomen. Ik voelde me niet alleen een dweil, maar liet dit ook aan de buitenwereld zien. Een mooi moment om je mee te nemen hoe ik de balans heb kunnen opmaken, maar ook hoe ik weer in balans ben gekomen en me bewust ben van mijn drijfveren, kernwaarden en talenten zijn. In alles wat ik doe, zakelijk en privé zijn deze van grote waarde en houden mij in evenwicht. Vanbinnen voel ik me goed en helemaal in balans, en dit straal ik ook uit.

Verschillende stappen door de jaren

Ooit lang geleden kroop ik als dreumes achter de naaimachine van mijn moeder. En al vrij snel wist ik hoe dit werkte. Het ging vanzelf en hoefde geen moeite te doen om de prachtigste creaties te ontwerpen en te maken. Zo ging het ook met het ontwerpen en tekenen van interieurs. Als vanzelf wist ik de vertaalslag te maken van de wens van de klant naar het uiteindelijke resultaat. Ik krijg er enorm veel energie van om de ideale omgeving te creëren waar jij je volledig in balans voelt. Destijds was ik me verre van bewust wat mijn drijfveren, mijn kernwaarden en talenten waren, laat staan dat ik me bezig hield met mijn levensloop, de verschillende soorten behoeften die essentieel zijn voor de mens.

Bewustwording van de levensloop

Inmiddels ben ik me bewust van mijn drijfveren, kernwaarden en talenten. En weet ik waarom ik het pad van coaching en bewustwording ben gaan volgen. Ik krijg enorm veel energie van het coachen van mijn klanten, het trainen van teams en het ontwikkelen en schrijven van trainingen. In mijn vak gaat het dan vooral om het stylen van de innerlijke mens. Je laat zien wie je in werkelijkheid bent! Heel vaak wordt hieraan voorbijgegaan en voelt de automatische piloot gemakkelijker. De vraag die je jezelf kunt stellen is: “Hoe zorg je ervoor dat de balans in jou er is, en hoe werkt het om jouw unieke kwaliteiten en talenten te laten zien?”

De rode draad en de weerspiegeling van jezelf

De rode draad door mijn leven, is een weerspiegeling van wie ik ben. En door mooie inzichten weet ik nu ook dat het mooi maken van interieurs, het stylen van woningen en het coachen van mensen absolute parallellen zijn. Op het moment dat je je bewust bent wat je wilt uitstralen, en de tools in handen hebt om dat te kunnen doen, dan komt dat in alle facetten van je leven naar buiten. Niet alleen in je uitstraling, in je manier van kleden, in je interieur, maar vooral bij jou en mijn als uniek persoon. Er is dan volledige balans waardoor je vol energie, focus en passie jouw leven kunt leven en je eigen unieke pad kunt bewandelen.

Meer weten!

Wil je meer weten, neem dan gerust contact met me op. Ik vertel je er graag meer over, want samen is veel leuker!