Mijn verhaal

Mijn verhaal begint in het Brabantse dorp Son & Breugel waar ik in 1965 werd geboren. Na heel wat omzwervingen en verhuizingen, woon ik al heel wat jaren middenin de Bollenstreek. In 1989 trouwde ik met de man waarmee ik dacht oud te worden, totdat in 2005 wij uit elkaar gingen. Ook al nam ik de beslissing, de impact voor mijn hele gezin was immens groot en heeft de koers van ons leven een andere richting ingestuurd. Ik voelde me schuldig, was intens verdrietig en voelde dat ik gefaald had en brak keer op keer door het verdriet van mijn kinderen.

Nu zoveel jaren later, weet ik dat mijn belemmerende overtuigingen, gedachten, emoties en in het bijzonder mijn negatieve mindset, deels ervoor hebben gezorgd dat ons huwelijk is gestrand. Maar ik zie nu ook dat niet alleen IK hiervoor verantwoordelijkheid draag, maar wij allebei. Hoewel ik elke dag sterker en sterker werd, en ik me vanaf het begin van mijn huwelijk persoonlijk enorm heb ontwikkeld, lukte het mij niet om dat laatste stapje te maken. Dat stapje naar vertrouwen, houden van jezelf, accepteren wie je bent. En dat niet alleen geloven maar ook vanbinnen voelen en vooral in het NU leven.

De grote ommezwaai

Ik had nog jarenlang zo door kunnen gaan, denkend alles onder controle te hebben, gelukkig te zijn. Maar diep vanbinnen wist ik dat dat niet zo was. Ik had een toffe baan maar maakte daar, zonder het te merken de ene na de andere fout. Diep vanbinnen was ik volledig opgebrand en ik wilde dat aan niemand toegeven en zeker niet aan mezelf.

Nu, zoveel jaren later, zie ik mijn ongeluk in 2015 als een geschenk. Een geschenk omdat ik een kans heb gekregen. Een kans om nu eens heel goed te gaan kijken wie ik ben, bewustwording van mezelf. Voor de tweede keer in mijn leven brak ik mijn rug en had zoveel geluk door hier nagenoeg niets aan over te houden, behalve dan dat ik volledig instortte. Ik werd gedwongen om gas terug te nemen. Ik moest, had geen keuze en accepteerde dat ik moest revalideren en moest nadenken over mijn leven.

Ik ben op ontdekkingsreis gegaan en merkte dat ik de jaren voorafgaand aan mijn huwelijk en mijn ongelukken vooral last had van belemmerende overtuigingen, gedachten en emoties. Ik leefde zoals ik dacht dat van mij verwacht werd door mijn conditioneringen. Ik vond mezelf niet goed genoeg, dus waarom zouden mensen naar me luisteren. Ik ging me ook op deze manier gedragen.

Alles wat je aandacht geeft groeit!

En ik ben het proces van bewustwording gaan bestuderen. Ik ben opleidingen gaan volgen en ontdekte dat de kennis die ik in de voorgaande jaren al had opgedaan een prachtige aanvulling waren op mijn doelen, dromen en verlangens. Ik heb me laten inspireren door schrijvers als Napoleon Hill, Carol Dweck, Rhonda Byrne, Jan Bommerez en Ester Hicks. En dit gecombineerd met mijn ervaringen, hebben mij de tools gegeven om trainingen te schrijven, methodes te ontwikkelen en masterclasses te geven.

Door naar mezelf te durven kijken, mijn belemmerende overtuigingen, gedachten en emoties te herkennen, erkennen en de om te buigen naar een positieve mindset kan ik nu zeggen dat ik in mezelf geloof en van mezelf hou. Ik heb ontdekt hoe gelukkig ik ervan wordt door in mijn kracht te staan en dan te beseffen dat mijn doelen, dromen en verlangens steeds gemakkelijker worden bereikt. De weerstand is eruit.

Klink heel logische allemaal en toch is het moeilijk om dit bij jezelf toe te passen.

En waarom doen we het dan niet allemaal?

De enige die hier een antwoord op heeft, dat ben jij?

En dat is wat ik doe. Ik haal de weerstand eruit door je bewust te maken van wie je bent, waarom je doet wat je doet en dat jij, en niemand anders dan jij verantwoordelijke bent voor de stappen die je neemt. Kleine, stappen, grote stappen, het maakt niet uit. Het is jouw verantwoordelijkheid.

Wil jij ook de weerstand uit jou halen en in je kracht staan. Dat kan door bewustwording van jezelf. In het Mindset Coaching Traject coach ik je gedurende 3 tot 6 maanden aan de hand van een door mij ontwikkelde training. Deze unieke training is een combinatie van persoonlijk leiderschap, de kracht van mindset en bewustwording van jezelf. Wil je hier meer over weten dan kun je contact met me opnemen door een mail te sturen naar  info@colettecosijn.nl.