Kiezen voor talent. Een vrijblijvende keuze of juist niet?

Kiezen voor talent en waar je goed in bent, is geen vrijblijvende keuze. Het is verre van soft. Het is nog een spelletje, noch een droom. Het is bittere ernst en vraagt veel moed om keuzes te maken die grote gevolgen kunnen hebben. Het gaat om duurzaamheid, toegepast op jezelf.

Kiezen voor talent gaat over keuzes maken en duurzaamheid, over bewuste keuzes die grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Het gaat om keuzes die het al dan niet mogelijk maken dat je elke dag, of je nu dertig, veertig, vijftig of zestig bent, nog steeds boordevol energie zit en in staat bent om datgene te doen waar je goed in bent.

Hoe gemakkelijk kan het zijn.

Doen waar je goed in bent, maakt je misschien fysiek moe, maar levert je wel nieuwe mentale energie op. Je batterij wordt opgeladen of blijf vol. Aan de andere kant heb je te maken met een energievreter, op het moment dat je dingen blijft doen waar je niet goed in bent. Je batterij loopt leeg, soms volledig onopgemerkt, totdat deze volledig leeggestroomd is.

De keerzijde.

Lange tijd doen waar je niet goed in bent, is belastend voor ons menselijk systeem. Het geeft behalve stress ook een flinke knak in het zelfvertrouwen en zelfbeeld. Je kunt je moedeloos voelen en uiteindelijk ziek worden. Zo kun je uiteindelijk in een depressie raken of in een burn-out / bore-out terecht komen. Dit kan zich in eerste instantie uiten in lusteloosheid, het werk minder goed doen, vergeetachtigheid en relaties privé en zakelijk die kunnen gaan wankelen of zelfs volledig stuklopen.

En dat is iets dat we niet moeten willen, en nog sterker absoluut niet nodig is. Ga voor de mogelijkheid waar je goed in bent en gebruik je talenten.

Wat is jouw talent?

Om te kunnen kiezen voor je talent moet je weten wat je talent is. En weten waar je echt goed in bent, betekent dat ook weten waar je niet goed in bent. Pas dan kun je je talenten volledig inzetten.

Wil je ook ontdekken wat jouw talenten zijn, zodat je kunt groeien in je werk, kunt groeien als team? Klik dan op onderstaande link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.