Kiezen voor je talenten geeft je vleugels!

Kiezen voor talent en waar je goed in bent. Het klinkt zo eenvoudig, kiezen voor talent. Maar is dat ook zo? Kiezen om juist datgene te doen waar je goed in bent, is vaak een lastige en moeilijke keuze. Het vraag namelijk om zelfinzicht en veel moed.

Kiezen voor talent betekent:

 1. dat je een context kiest die past bij je talent;
 2. dat je op zoek gaat naar de juiste uitdagingen om je te blijven ontwikkelen vanuit kracht, of te ondernemen op basis van je talenten;
 3. kiezen voor je juiste partner of partners;
 4. kiezen om je authentieke zelf te zijn en zo op een andere manier om te gaan met de jou gegeven tijd.

Over bewuste keuzes maken die grote gevolgen hebben voor je gezondheid!

Kiezen voor talent gaat over keuzes maken en over duurzaamheid. Over bewuste keuzes maken die grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Het gaat om keuzes die het al dan niet mogelijk maken dat je elke dag, of je nu veertig, vijftig of zestig bent, nog steeds boordevol energie zit. En je in staat bent om datgene te doen waar je goed in bent.

Het is heel eenvoudig. Doen waar je goed in bent, maakt je misschien fysiek moe, maar levert wel nieuwe mentale energie op. Je batterij wordt opgeladen. Doen waar je niet goed in bent, is een energievreter. Je batterij loopt leeg, soms ongemerkt totdat deze helemaal leeggestroomd is.

Lange tijd doen waar je niet goed in bent, is belastend voor ons menselijk systeem. Het geeft niet alleen stress, maar maakt je ook moedeloos en uiteindelijk zelfs ziek. En zo kun je uiteindelijk depressief raken of in een Burn-out of Bore-out terecht komen. Je gaat je werk minder goed doen en je kunt een gevoel van lusteloosheid ervaren, vergeetachtig worden. Zelfs reacties privé en zakelijk kunnen gaan wankelen of zelfs volledig stuk lopen.

En dat is iets wat we niet moeten willen en absoluut niet nodig is. Ga voor de mogelijkheid waar je goed in bent en gebruik je talenten. Weet je nog niet wat je talenten zijn, ga deze dan ontdekken.

Wat levert gebruik maken van talent jou op:

 1. je voelt je meer betrokken bij je team en organisatie, omdat je elke dag weer je talenten kunt inzetten.
 2. hierdoor ontstaat er een vrije beweging wat helpt in jouw groei.
 3. verantwoordelijkheid nemen wordt gemakkelijk, omdat jij werkt vanuit jouw talenten en kracht.
 4. wederzijds begrip binnen teams, en daardoor betere samenwerking.
 5. je zelfvertrouwen neemt enorm toe.
 6. er ontstaat ook vertrouwen en waardering richting jou toe.
 7. je ontwikkelt een expertstatus.
 8. je bent een blijer mens, en straalt energie uit.
 9. controle maakt plaats voor plezier.

Wat is talent eigenlijk?

Om te kunnen kiezen voor je talent, moet je weten wat je talent is. En weten waar je écht goed in bent, betekent ook weten waar je niet goed in bent. Pas dan kun je je talenten volledig inzetten en kun jij gaan vliegen.

Wil jij ook je talenten ontdekken, je vertrouwen laten toenemen en nog meer waardering vanuit je team ontvangen, wil jij ook die expertstatus ontwikkelen waardoor controle plaats maakt voor plezier? Klik dan op onderstaande link en ontdek hoe talent jou vleugels geeft.