Keuzes die je NU maakt zijn bepalend voor de toekomst

Keuzes die je NU maakt zijn bepalend voor de toekomst

Laat je kind niet de PION zijn in de scheiding. De scheiding is voor kinderen al moeilijk genoeg. Het is NIET hun verantwoording.

Keuzes die je maakt bi de scheiding, zijn bepalend voor jouw toekomst, maar ook voor je kinderen. Je gaat scheiden en de manier waarop je dat wilt doen, is iets waar je serieus over moet nadenken. Jouw wereld stort in elkaar, maar ook die van je ex-partner en van de kinderen. De emoties die loskomen kunnen overweldigend zijn en je hele leven op dat moment beheersen.

Vanaf het moment dat het woord scheiden is gevallen, zullen er keuzes moeten worden gemaakt. Je gaat een ander pad bewandelen. Als partners ga je uit elkaar. Wanneer je kinderen hebt, moet je je ervan bewust zijn, dat je voor altijd als ouders doorgaat.

Hoe wil je dat je leven er tijdens de scheiding, maar zeker ook ná de scheiding uit gaat zien. Kies je ervoor om het gevecht aan te gaan met je ex-partner óf vecht je ervoor om met respect voor elkaar te scheiden. Met respect scheiden doe je uit liefde voor de kinderen, maar ook zeker in het belang van de kinderen.

Welke keuzes maak je? Op welke manier wil je echt uit elkaar?

Er zijn verschillende manieren om uit elkaar te gaan. De manier van scheiden waarvoor jij uiteindelijk kiest, bepaalt hoe de toekomst van jou en de kinderen eruit zal zien. Hieronder staan een aantal mogelijkheden beschreven. Na het lezen van deze blog hoef je jezelf alleen nog maar deze vraag te stellen: 

OP WELKE MANIER WIL JE NA DE SCHEIDING OUDER ZIJN VAN JE KINDEREN?

1. De keuze van een  vechtscheiding:

Wanneer je als ex-partners kiest voor een vechtscheiding, heeft dit een enorme impact op de toekomst van jullie. Besef je, dat de impact van een vechtscheiding waanzinnig groot is voor kinderen, die hier helemaal niet om hebben gevraagd.

Het kan zijn dat mannen en vrouwen in scheiding niet meer met elkaar kunnen communiceren. Of dat één van de partners zich manifesteert als een op hol geslagen stier. Alle gesprekken kunnen alleen maar worden gevoerd door de advocaten, en zelfs de beslissingen worden genomen door de rechter.

Tja dan zijn ex-partners het belang van hun kinderen volledig uit het oog verloren. Bij de vechtscheiding kan het zelfs zo ver gaan, dat één van beide ouders volledig als zondebok wordt neergezet en daardoor ongewild alle contact met zijn of haar kinderen verliest.

2. De keuze voor mediation waarbij na de scheiding strijd ontstaat: 

In het belang van de kinderen kies je ervoor om middels mediation te scheiden. Het convenant en het ouderschapsplan zijn gemaakt, ondertekend en ingediend bij de rechtbank. Als partners ben je uit elkaar. En dan begint de strijd tussen de ouders.

Het kan gaan over gemaakte afspraken die niet worden nagekomen, om aanpassingen van de kinderalimentatie, de regeling van de vakanties, ga zo maar door. De ouders communiceren niet meer met elkaar, maar via de kinderen.

Kinderen zijn het doorgeefluik van de ouders geworden, ze worden als pionnen ingezet wanneer bijvoorbeeld de alimentatie niet op tijd wordt betaald, of wanneer er een nieuwe partner in het spel komt, die heel anders denkt over de afspraken die zijn gemaakt met betrekking tot de kinderen.

Kinderen worden gebruikt, omdat de ouders niet met elkaar kunnen of willen communiceren. Ze zijn in een strijd terecht gekomen, en dat terwijl ze toch zo bewust voor mediation hadden gekozen.

3. De keuze om te gaan voor een lange termijn ouderschapsrelatie.

Het is van essentieel belang dat alle vaders en moeders in scheiding de kans krijgen en de kans nemen, om bewust de stap van partner naar ouder te maken.

Scheiden op zich is al heftig genoeg.

Voor kinderen is het extreem belangrijk, dat de conflicten tussen hun ouders óók na de scheiding worden besproken op het ex-partner level. Het speciaal ontwikkelde Mindset Coaching Traject is bedoeld voor mannen en vrouwen die het belangrijk vinden om weer de emotionele balans na de scheiding terug te vinden. Hierdoor zijn ze in staat om gemakkelijker te communiceren met hun ex-partner. Wanneer je kinderen hebt is goede respectvolle communicatie essentieel.

Heb je na het lezen van deze blog vragen die je mij wilt stellen, of wil je een uur geheel vrijblijvend met mij sparren, stuur me dan gerust een email (info@colettecosijn.nl) of bel me telefoonnummer 0627022736