In balans zijn of balanceren?

In balans door het leven gaan, is iets wat je kunt leren en wat veel energie geeft. Op het moment dat je veel energie hebt, merk je dat alles in je leven zoveel gemakkelijker gaat. De energie stroomt door je lijf, gesprekken die je hebt verlopen gemakkelijk, het leven lacht je toe en alles lijkt te lukken. Hierdoor gaat je leven in een opwaartse spiraal en kun je stappen maken. Stappen in je persoonlijke ontwikkeling, stappen in je vriendschappen, stappen in je liefdesleven, stappen in je carrière, en financiële stappen.

In balans zijn betekent dat we ons stabiel voelen. Afgelopen week heb ik met verschillende mensen gesproken over de stelling: “in balans zijn of balanceren”. Eenduidig had in balans zijn een duidelijke voorkeur boven balanceren. En dat is niet zo vreemd. Iedereen wil zich elke dag weer stabiel voelen. Dan voel je je goed en kun je de wereld aan. In het verloop van de gesprekken kwam naar boven dat zich in balans willen voelen, niet altijd overeenkwam met de werkelijkheid.

Oud zeer, onbewuste gebeurtenissen verpakt in een nieuw jasje.

Misschien is het herkenbaar voor je, en heb je dit wel eens meegemaakt. Het kan zomaar zo zijn dat je energieveld zonder dat je het in de gaten hebt naar een dieptepunt zakt, en je thuis op de bank ploft en alle energie uit je lijf voelt stromen. Wat doe je dan? Ga je malen, ga je nadenken, duik je je grot in of ga je onderzoeken waarom je je zo intens futloos voelt? Dit zijn allemaal vragen die jij kunt beantwoorden, en keuzes die je vandaag kunt maken.

Zo vertelde Monica een verhaal van een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis op haar werk. Op de inhoud ga ik uit respect en privacy van Monica niet in, maar oude gebeurtenissen kwamen in een heel rap tempo naar de oppervlakte. Monica wankelde. Ze wankelde zelfs zo erg dat de angst van toen, in alle hevigheid weer naar boven kwam. De uitbrander die ze kreeg, over iets waar zijn niet verantwoordelijk was kwam hard binnen. Zelf zo hard dat ze de onverwachte einde dag borrel oversloeg en intens verdrietig naar huis ging. Oude gebeurtenissen herleefde volledig en met geen mogelijkheid lukte het om dit te kantelen. De eerder verwerkte oude angst en de oude pijn zaten nog zo verankerd in het onderbewuste dat acute hoofdpijn en zich volledig opgebrand voelen het directe gevolg waren.

Erin blijven hangen of kiezen voor de opwaartse spiraal?

Monica vertelde verder dat ze diezelfde avond vroeg haar bed in was gedoken. In de ochtend was de angst nog steeds aanwezig, maar wist zich te herpakken door de handvaten die ze in het verleden had gekregen. Handvaten uit het gouden groeimodel, waarmee ze oude pijn uit het verleden had kunnen opruimen om in balans door het leven te gaan.

Blijven werken aan jezelf is een voorwaarde om in balans door het leven te gaan. Zo kun je terugvallen heel snel weer omzetten naar positieve energie. En die positieve energie komt weer ten goede aan je gezondheid. Want de stress die Monica voelde op het moment dat ze door en collega, in het bijzijn van al haar collega’s, ter verantwoording werd geroepen, voelde als een keiharde klap in haar gezicht. Het leek wel een film die zich voor de tweede keer in haar leven afspeelde. Het enige verschil was dat de mensen en de locatie verschillend waren. Het verleden was dominant aanwezig.

Gelukkig heeft Monica gehandeld en de frustratie van de collega bij de betreffende persoon gelaten. Monica wist zich te herpakken en heel dicht bij zichzelf te blijven. De situatie was niet hetzelfde alleen de betrokken mensen hadden oude pijn in haar onderbewuste gepikkeld.

Waar kies je voor? Kies je net als Monica voor in actie komen en gaan voor positieve energie?

Wat je antwoord ook is op deze vragen, de antwoorden bepalen hoe jij in het leven wilt staan. Of je het toelaat om gebeurtenissen uit het verleden, nu je leven nog te laten bepalen. Of wil je het laten rusten en het als waardevolle levenservaring met je meenemen?Positieve energie is zoveel lekkerder voor je lijf en je gezondheid. Je zult merken dat je mooie en fijne dingen gaat aantrekken en je mag bouwen aan jouw geluk en succes.

Het verhaal van Monica is op zich niet uniek. Ook ik en velen met mij hebben ooit iets als dit meegemaakt, Meegemaakt dat een gebeurtenis uit het verleden ineens in alle hevigheid aanwezig is. Ga ermee aan de slag zodat je vol vertrouwen, met een hoge energie en gelukkig in het leven staat.

Wil jij dit ook, neem dan contact op met Colette Cosijn. Je kunt mailen of bellen met 06 2702 2736. Wil je liever eerst verder lezen, klik dan op één van onderstaande buttons.