Wat komt eerst? Succes of geluk? Of is het toch net andersom? Geluk voor succes?  

Klinkt het je bekend in de oren? Wat was er het eerst, de kip of toch het ei. Zo is het ook met geluk en succes. Wat komt het eerst? Succes of geluk? Wat denk jij?

Komt succes eerst?

Hoe vaak denk je zelf niet, of hoor je andere mensen denken: “Als ik eerst dit maar geregeld heb dan ben ik gelukkig. Herkenbaar? Of…“Als ik die baan krijg dan ben ik gelukkig”. “Als ik mijn bedrijf van de grond heb en deze goed loopt dan ben ik gelukkig”. “Als ik mijn examen haal dan ben ik gelukkig”. Als ik die auto kan kopen dan ben ik gelukkig”. En zo zijn er nog heel veel voorbeelden, wellicht heb jij een gedachte die hier op lijkt?

Eigenlijk komt het erop neer als je succes voor geluk laat gaan, dat je pas gelukkig bent als je je doel hebt bereikt. Je geluk is dan dus afhankelijk van een bepaald succes, er is een voorwaarde voor nodig om gelukkig te zijn. Als het doel is bereikt en je hebt het geluk geproefd, dan ontstaat er een probleem. Want je zult een nieuw doel moeten hebben zodat je weer gelukkig kunt zijn. Het komt een beetje overeen met rupsje nooit genoeg. Zonder succes kun je dan nooit gelukkig zijn.

Komt succes eerst, dan ziet de succes formule er als volgt uit: werk hard dan word je succesvol en daardoor word je gelukkiger. Het is moeilijk om geluk na het succes te vinden en te behouden als je je doelen van het succes blijft veranderen.

Komt geluk eerst?

Draai je de formule om dan zorg je ervoor dat je gelukkig bent, en je daardoor succesvol wordt. Bij de geluk formule komt geluk voor succes.

De wetenschap heeft bewezen dat resultaten beter zijn als je ‘brein positief is’. Als je positief bent, voel je je gelukkiger en daaruit volgt vanzelf meer succes. Betere resultaten op gebied van relaties, werk, opleiding, intelligentie etc. En het mooie is dat je je doelen nog niet hoeft te hebben bereikt om gelukkig te zijn. Het enige wat we moeten doen is ons “brein positief stemmen”. Dat kun je doen door het brein positief te trainen, net zoals je bijvoorbeeld je lichaam traint. Een bijkomend voordeel is dat als je brein positief getraind is, dan heeft dit ook een positieve impact op je gezondheid.

Brein experiment

De komende 21 dagen ga ik aan de slag met het brein experiment. Hoewel het wetenschappelijk is bewezen voelt het voor mij als een experiment waar ik je graag in wil meenemen. Onderzoek heeft aangetoond dat het zelfs tot zes maanden erna nog bijdraagt aan je optimisme en daardoor aan meer geluk en betere resultaten.

 

Wil jij ook meer geluk en betere resultaten behalen, dan daag ik je uit om mee te doen aan het 21 dagen brein experiment.

Hoe? Schrijf elke dag 3 nieuwe dingen op waarvoor je dankbaar bent. Dit hoeft niet iets te zijn waar wat je die dag hebt meegemaakt. Het enige is dat je dit maar 21 dagen hoeft vol te houden. Is dat alles? Ja dat is alles!

Doe mee!

De komende 21 dagen post ik iedere dag mijn 3 nieuwe dingen waarvoor ik dankbaar ben in een reactie op dit artikel. Iedereen kan mij dus de komende drie weken volgen.

Maar wat nog leuker is als we elkaar kunnen volgen en we onze positieve reacties met elkaar kunnen delen. Dus doe mee en post net als ik dagelijks 3 nieuwe dingen waarvoor je dankbaar bent.

Na de 21ste dag deel ik mijn uiteindelijke ervaring van dit brein-experiment. Ook jij kunt je ervaringen delen.

Dus:

Stem je brein positief;

Schrijf 21 aaneengesloten dagen 3 dingen op waarvoor je dankbaar bent;

Dat staat garant voor meer geluk;

En meer geluk voelen staat garant voor meer succes door betere resultaten.

Ga ervoor! Ga voor geluk en succes!