Emotionele impact van negatieve emoties versus het domino effect.

Emotionele impact kan op veel momenten in je leven de kop opsteken. Negatieve emoties kunnen een grote rol in je leven gaan spelen wanneer je te maken krijgt met scheiding, het verlies van een baan, een ongeluk, ziekte enzovoort. De negatieve emoties kunnen dan zo enorm groot zijn dat het moeilijk wordt om ze te stoppen. Tenzij JIJ zelf actie onderneemt.

De emotionele impact kan bij een ingrijpende gebeurtenis in je leven nog niet zo groot zijn dat ze de regie over jouw leven overnemen. De impact is nog niet zo groot dat het heel gemakkelijk lijkt om de emoties die los komen weg te schuiven onder het vloerkleed. Opgeruimd staat netjes, de emoties uit het zicht, dan heb je er tenslotte ook geen last van. Klinkt best logisch temeer omdat dit voor mij heel erg herkenbaar is. En ben ik hierin uniek? Absoluut niet

Vanaf mijn jeugd heb ik domino steentjes netjes op een rij gezet. Ging er iets niet goed, dan viel er slechts één, en een enkele keer twee dominosteentjes. Ik had geleerd dat ik moest presteren, dat ik door moest gaan. Dat je vooral niet bij de pakken neer moest gaan zitten, niet mocht falen, sterk moest zijn en vooral door blijven gaan. Dat was mijn verhaal, dat ik wat ik geloofde, dat was mijn conditionering. En ik kan je vertellen ik heb geknokt. Geknokt tegen mezelf om de prachtige dominofiguren maar niet om te gooien.

En dan is het moment daar……………het domino effect!

Heel lang heb ik geleefd op een manier waarvan ik dacht dat dit van mij werd verwacht. Het was mijn conditionering en wat later bleek, de emotionele impact op mijn leven, op mijn “zijn”.  Pas op het moment dat ik in 2015 mijn tweede ongeluk had en daar wonder boven wonder goed uit was gekomen, werd ik heel erg gedwongen om na te denken. De jaren voorafgaand had ik in een overleefmodus gezeten. De overleefmodus was mijn tweede natuur geworden, zo gewoon, zo normaal. Ik bleef knokken voor alles wat mij dierbaar was. Ik werd gedwongen om na te denken, ik was op, uitgeblust en heel moe.

Het prachtige jarenlange domino parcours kwam in beweging. De eerste dominosteen ging om en in een rap tempo volgde te rest. Het is mijn keuze geweest om een halt toe te roepen. De negatieve emoties die mij zo lang in de ban hadden gehouden waren een deel van mij geworden. En ik kan je vertellen, daar word je niet blij van, niet gelukkig van. Sterker nog, keer op keer gaan dingen niet zoals je wilt dat ze gaan.

Ik heb ontdekt dat juist door alle ‘tegenslagen’ die ik heb gehad ik de kans heb gekregen om deze te omarmen. Juist mijn tegenslagen zijn mijn krachtigste en mooiste levenslessen geworden. Wie had gedacht dat ik dat ooit zou zeggen? Het domino effect heeft mij veel gegeven, ik zie nu een vrouw die krachtig in het leven staat. Ik weet wat ik wil en heb ontdekt waar ik goed in ben. Het mooie is dat ik dat ook met elke vezel in mij uitstraal.

Bewustwording van Jezelf is de weg naar Geluk & Succes!

Het moment dat je in actie wilt komen en je negatieve emoties durft te herkennen en te erkennen, is het startpunt waarbij je weer de regie op je leven wilt gaan terug nemen. Het is een weg die niet zonder hobbels gaat want je zult de confrontatie met jezelf moeten en willen aangaan. Maar wat je daarvoor terug krijgt zijn hele mooie en positieve emoties, emoties die de weg vrij maken naar geluk en succes,

Frustratie, boosheid, verdriet, onzekerheid, angst worden vervangen door acceptatie, blijdschap, zekerheid, vertrouwen, geluk enzovoort. Doordat jij in staat bent en de uitdaging uitgaat om jouw negatieve emoties onder ogen te zien en deze om te buigen naar positieve emoties, ga jij als persoon transformeren. Je mag ervoor kiezen om te blijven zoals je nu bent. Ik daag je toch echt uit om mee te gaan in het proces van persoonlijk leiderschap en af te rekenen met jouw negatieve emoties.

Wil je meer weten, neem dan gerust contact met me op via de email (info@colettecosijn.nl) of bel me op nummer 0627022736. Je kunt natuurlijk ook een bericht achterlaten op de contactpagina.