Durf te leven!

Durf te Leven, dat is wat ik ontdekte toen ik als studente in 1986 naar de stad Wageningen verhuisde. Geen idee wat mij te wachten stond. Wat ik toen nog niet wist, is dat de banden die ik daar zou opbouwen zo sterk zouden zijn.

Als eerstejaars werd ik lid van de Wageningse Studenten Vereniging Ceres. Ik ging volledig op in het studentenleven. Niet alleen bij Ceres, maar ging ook vol voor mijn studie. Bloedserieus was ik, en wilde hierin slagen en succesvol zijn. Vrienden voor het leven werden gemaakt, een prachtige jaarclub werd gevormd en ik nam na een paar jaar, met pijn in mijn hart, afscheid van dit mooie leven.

Ik had mijn propedeuse niet gehaald en schaamde me diep. Gefaald, zo voelde dat. Gefaald omdat ik er niet in was geslaagd om deze studie af te ronden. Ik had toen nog geen idee wat voor een enorme impact dat had op mij. Hoe belangrijk deze leermomenten eigenlijk waren.

Jarenlang liet ik het niet afronden van mijn studie als een rode, maar vooral negatieve, draad door mijn leven lopen. Het was mijn verhaal geworden waar ik in geloofde. Studeren was niet voor mij weggelegd. Die bevestiging had ik tenslotte zo duidelijk gehad toen ik weg moest uit Wageningen. Lange tijd heb ik me heel onzeker gevoeld wanneer iemand vroeg wat ik eigenlijk deed voor de kost.

MAAR  IS  DAT  WAT  JE  WILT ?  ONZEKER  DOOR  HET  LEVEN  GAAN ,  OMDAT  JOUW  VERHAAL  GEBASEERD  IS OP  EEN  NEGATIEVE  OVERTUIGING  EN  NIET  OP  DE  WERKELIJKHEID ?

Negatieve overtuigingen verankerd in het brein.

Wat allemaal super goed ging in mijn leven, dat zag ik niet, ik zag alleen de dingen die niet goed gingen. En dat is nog het meest bizarre aan een negatieve overtuiging. Een negatieve overtuiging verankerd zich in je brein, volledig moeiteloos en heel stevig.

Destijds vond ik het heel moeilijk om uit te leggen wat ik deed. Ik trouwde, kreeg prachtige kinderen en runde in mijn “vrije tijd” mijn bedrijf. Dat ik iets deed waar ik goed in was en met enorme passie deed, zag ik niet. Dat ik onzeker bleef over mijn kwaliteiten, daar gaf ik mijn omgeving de schuld van. Zij zeiden tenslotte dat ik heel leuk aan het hobbyen was, terwijl ik bloedserieus geld wilde verdienen.

Maar wat ik wilde en wat ik uitstraalde waren twee totaal verschillende dingen. Ik wist dat ik kwaliteit leverde, maar bleef toch hangen in mijn negatieve overtuigingen en bleef mijn lat heel hoog houden. Ik voelde me door mijn omgeving niet serieus genomen. Maar hoe kon ik verwachten dan mijn omgeving mij serieus nam als ik dat zelf niet deed?

De belemmerende werking van het zelfbeeld.

Zonder het te merken bleef ik hangen in mijn negatieve overtuigingen dat ik het toch niet kon, dat ik nooit iets afmaakte. Dat was zo stevig in mijn brein gaan wortelen. Ik vond het niet meer dan normaal dat ik in mijn eentje alle ballen hoog moest houden en drie kinderen alleen opvoedde. Opleidingen die ik tussendoor volgde vond ik leuk maar niet echt fantastisch en ik bleef onbewust in mijn negatieve modus leven. Ik was niet aan het leven, maar aan het overleven.

Jarenlang heeft de overtuiging dat ik het toch niet kon mij in de ban gehouden. Van jongs af aan heb ik de lat voor mezelf heel hoog gelegd, vond dat ik aan de verwachtingen van mijn ouders moest voldoen. En dan kan ik alleen maar zeggen, Durf te Leven en volg je eigen hart. Niemand kan namelijk voor jou bepalen wat goed voor je is. Alleen jij bent degen die dat kan bepalen. De ene persoon heeft dat sneller door dan de andere en sommige mensen zullen het zich nooit realiseren.

Leermomenten kunnen heel pijnlijk zijn, maar zijn zo ontzettend nuttig.

Vandaag de dag weet ik beter. De stap om naar Wageningen te gaan, was destijds een super goede keuze die ik had gemaakt. Tot op de dag van vandaag ben ik daar blij mee. Ik heb daar zoveel geleerd en zoveel meegekregen. Maar niet alleen daar, ook de jaren die volgden waren enorme leermomenten voor me.

Wandelend door het prachtige Wageningen met reünisten en leden in de leeftijd van 95 tot 18 jaar besefte ik me afgelopen zaterdag dat de rode draad in mijn leven vol energie en positiviteit zit.  Vandaag de dag leef ik in het NU en mag terug kijken op mooie herinneringen, verhalen en anekdotes.

Durf jij zelf in de spiegel te kijken naar je leven op dit moment? Is het zoals jij het nu zou willen of zijn er nog stappen nodig om een positieve Mindset te krijgen. En als je dat zou willen en dat op dit moment nog niet voor elkaar hebt. Wat houdt je tegen om in actie te komen?

WAT  HOUDT  JE  DAN  TEGEN .  IK  KAN  JE  ALLEEN  MAAR  ZEGGEN ,  KOM  IN  ACTIE  EN  ” DURF  TE  LEVEN “.

Durf te Leven en Leef

Jaren geleden heb ik ervoor gekozen om mijn eigen pad te bewandelen. Het pad wat bij mij hoort, niet omdat anderen vinden dat ik iets moet doet, maar omdat ik weet en voel dat ik leef zoals ik wil leven en doe wat bij mij past.

Het kan lastig zijn om je emotionele blokkades te herkennen en te erkennen. En om negatieve overtuigingen, negatieve gedachten en negatieve emoties om te buigen naar een positieve Mindset. Maar het kan!

Als Bewustwording en Mindset Coach kan jou hierin coachen!Wil je meer weten, neem dan contact met me op. Je kunt bereiken op telefoonnummer 0627022736 of mailen naar info@colettecosijn.nl Wil je meer lezen ga dan naar www.colettecosijn.nl