De kracht van reflecteren!

Het jaar 2021 ligt achter ons. Voor mij was 2021 een jaar waarin ik mijn doelen heb bereikt, en nog iedere dag ben ik dankbaar voor de resultaten die het mij hebben opgeleverd. Het behalen van deze doelen geven rust en daardoor ruimte om mij dit jaar te focussen op nieuwe doelen, gebruik makend van de inzichten en levenslessen van afgelopen jaar.

Om te ontdekken hoe waardevol jouw afgelopen jaar is geweest voor jou, kun je jezelf een aantal vragen stellen. Vragen waarmee je even reflecteert op 365 dagen die achter je liggen. Onderstaande vragen kunnen je hier goed bij helpen en jou inzichten geven om mee te nemen naar dit jaar. Je kunt ze gebruiken om keuzes te maken, doelen te stellen, beslissingen te nemen en kansen te zien en te omarmen.

1. Wat is je beste beslissing geweest?

2. Wat waren in 2021 waardevolle inzichten voor jou?

3. Welke mensen hebben in 2021 een bijzondere bijdrage aan je leven gegeven?

4. Waaraan heb jij jouw kostbare tijd en aandacht verspilt?

5. Is het jou gelukt om de door jou gestelde doelen te behalen?

6. Wat is het belangrijkste dat je dit nieuwe jaar wilt meenemen?

Waarom is reflecteren zo waardevol?

Het laat je zien waar je op dit moment in je leven staat. En vanuit dit punt kun je je doelen voor 2022 bepalen. Die doelen kunnen betrekking hebben op het persoonlijke vlak, maar ook te maken hebben met je werk en het plezier dat je daaruit haalt en wilt halen. Ontdek waar jij nu op dit moment staat en ga voor een prachtig, gezond 2022 vol geluk, liefde, vriendschap en plezier!

Maak er een mooi jaar van, ik wens je het allerbeste toe voor 2022, Colette

loopbaan coaching

ebook: “boost je ZELF vertrouwen”

online training : “boost je ZELF vertrouwen”